Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісікке шалдықтыратынын анықтады
- author «Ақ жол»
- 4 наурыз, 2016
- 209
Ғалымдар майлы тағамның неліктен қатерлі ісік ауруына шалдықтыратынын анықтады, - деп хабарлайды РИА Новости.
АҚШ-тағы Массачусетс технологиялық институтының ғалымы Омер Илмаздың айтуынша, майлы тағам бағаналық жасушалардың метоболизмін бұзып қана қоймай, оны өзгертіп жібереді. "Май бағаналық жасушаның кейбір қасиеттерін өзгертіп, қатерлі ісіктің пайда болуына әкеледі", - деді ол.
Ғалымдардың айтуынша, соңғы жылдары жүргізілген зерттеулер майды аз жейтіндерге қарағанда оны көп тұтынатындардың тік ішектегі қатерлі ісік ауруына жиі шалдығатынын көрсетіп жүр.
Айта кетейік, мамандар обырдың барлық түрі бағаналық жасушадағы мутацияның өзгеруінен пайда болатынын айтып отыр.
Ұқсас жаңалықтар
Туа біткен жүрек ақауын емдеудің жаңа әдісі табылды
- 17 қыркүйек, 2024
Тұмауға қарсы екпе салу басталды
- 17 қыркүйек, 2024
Ақпарат
Алматылық қос азаматтың жазасы жеңілдетілді
- 30 тамыз, 2024
Президент эстрада әншісін «Барыс» орденімен марапаттады
- 22 шілде, 2024
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді