Мейрамханалар мен дәмханалардағы көптеген мамандар бүкіл лимонды қабығымен пайдаланып, тұтынады. Лимонды қалдықсыз қалай пайдалануға болады?
Жуылған лимонды тоңазытқышыңыздың мұздатқыш бөліміне салыңыз. Лимон мұздатылған соң, үгіткішті алып, бүкіл лимонды (тазарту керек емес) өткізіп, тағамдарыңызға себіңіз.
Оны көкөніс салаттары, балмұздақ, сорпа, жарма, макарон, спагетти, күріш, суши, балық тағамдары, виски, шарапқа себуге болады... Бұл тізімнің соңы жоқ.
Лимон туралы айтқанда, ойға бірден оның шырыны мен құрамындағы С дәрумені келеді.
Лимон қабығының құрамында оның шырынына қарағанда дәрумендер саны 5-10 есе көп. Ал оны білместікпен лақтырып тастайсыз.
Лимон (Citrus) - обыр жасушаларын өлтіретін тамаша өнім. Оның әсері химиятерапиядан 10 мың есе күшті.
Ұқсас жаңалықтар
«Салауатты ауыл» қатары көбейіп келеді
- 17 қараша, 2024
Зертханалық диагностика мәселелері зерделенді
- 17 қараша, 2024
Ақпарат
IQanat – жарқын болашаққа бастайтын жоба
- 28 қазан, 2024
Референдумнан қордайлықтар да қалыс қалмауда
- 6 қазан, 2024
АЭС салсақ - электр энергиясын экспорттаймыз
- 22 қыркүйек, 2024
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді