Мейрамханалар мен дәмханалардағы көптеген мамандар бүкіл лимонды қабығымен пайдаланып, тұтынады. Лимонды қалдықсыз қалай пайдалануға болады?
Жуылған лимонды тоңазытқышыңыздың мұздатқыш бөліміне салыңыз. Лимон мұздатылған соң, үгіткішті алып, бүкіл лимонды (тазарту керек емес) өткізіп, тағамдарыңызға себіңіз.
Оны көкөніс салаттары, балмұздақ, сорпа, жарма, макарон, спагетти, күріш, суши, балық тағамдары, виски, шарапқа себуге болады... Бұл тізімнің соңы жоқ.
Лимон туралы айтқанда, ойға бірден оның шырыны мен құрамындағы С дәрумені келеді.
Лимон қабығының құрамында оның шырынына қарағанда дәрумендер саны 5-10 есе көп. Ал оны білместікпен лақтырып тастайсыз.
Лимон (Citrus) - обыр жасушаларын өлтіретін тамаша өнім. Оның әсері химиятерапиядан 10 мың есе күшті.
Ұқсас жаңалықтар
Туа біткен жүрек ақауын емдеудің жаңа әдісі табылды
- 17 қыркүйек, 2024
Тұмауға қарсы екпе салу басталды
- 17 қыркүйек, 2024
Ақпарат
Алматылық қос азаматтың жазасы жеңілдетілді
- 30 тамыз, 2024
Президент эстрада әншісін «Барыс» орденімен марапаттады
- 22 шілде, 2024
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді