Ғалымдар кәуаптың бүйрек обырын қоздыратынын анықтады
Америкалық ғалымдар қақталып қуырылған ет бүйрек обырының ықтималдығын ұлғайтады деген тоқтамға келді. Бұл туралы reactor.inform.kzхабарлады.
Қақталып қуырыған еттің құрамындағы PhIP және MelQx канцерогендер обыр ауыруы тәуекелдерін 54% ұлғайтады. Американдық ғалымдар қақталып қуырылған етті шектен тыс пайдалану бүйректің обыры қауіптерін ұлғайтады деген тұжырымға келген.
Етті қуырып дайындаған кезде онда PhIP және MelQx канцерогендері пайда болады, бұл өз кезегінде обыр дертінің ықтималдығын күшейтеді. Осыған орай мамандар қуырылған, әсіресе жоғары температурада немесе ашық отта әзірленген кәуап тектес тағамдардан өздерін шектеуді ұсынып отыр.
Ұқсас жаңалықтар
Туа біткен жүрек ақауын емдеудің жаңа әдісі табылды
- 17 қыркүйек, 2024
Тұмауға қарсы екпе салу басталды
- 17 қыркүйек, 2024
Ақпарат
Алматылық қос азаматтың жазасы жеңілдетілді
- 30 тамыз, 2024
Президент эстрада әншісін «Барыс» орденімен марапаттады
- 22 шілде, 2024
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді