Уызқағанақ
Бұл тағам түрі қазақтың бай дастарханының бір дәмі болғанымен, бүгінде толығымен ұмытылған деуге болады. Ертеде қой төлдеп жатқан кезде қойшылар қанжығасына бақырашын байлап, бүйенін ала жүрген. Қажет кезінде жаңа төлдеген қойдың уызын сауады да, оны бүйенге құйып, аузын буып, бақыраштағы суға батырады. Сосын астына от жаға қояды. Уыз тез піседі. Уызқағанақ тағамы осылай дайындалады.
Ұқсас жаңалықтар
Ұшқышсыз ұшу аппараттарының қолданыс аясы кеңеюде
- 12 маусым, 2025
Жастарымыз әскерге барудан неге жалтарылады?
- 12 маусым, 2025
Ақпарат
Таразда ауқымды Креаторлар форумы өтті
- 28 мамыр, 2025
Енді Алакөлге қатынау жеңілдейді – Көлік министрлігі
- 20 мамыр, 2025
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді