Төп
Ауылдық жерлерде «төп» деп аталатын қарапайым тамақ тарының шикі немесе піскен сөгінен (немесе оның талқанынан), күріштен әзірленеді. Алдымен оларды қазанға салып, аздап су құйып, тұз салып пісіреді де, қоймалжың күйінде табақ сияқты ыдысқа құйып алады, шыжық қосады. Бетіне май салады. 1940-1950 жылдардағы қиыншылық кездерде тары өсірген ауыл бұны көп пайдаланған.
Ұқсас жаңалықтар
Жырларын халық жүрегіне жазып қалдырған
- 17 мамыр, 2025
Ақпарат
Енді Алакөлге қатынау жеңілдейді – Көлік министрлігі
- 20 мамыр, 2025
TOP-10: Еліміздегі ең танымал спорт түрлері қандай?
- 6 мамыр, 2025
Газетке жазылу
«Aulieata-Media» серіктестігі газетке онлайн жазылу тетігін алғаш «Halyk bank» қосымшасына енгізді