Денсаулық

Дәрігер жүрекке пайдалы дәнді дақылдарды атады

Дәрігер жүрекке пайдалы дәнді дақылдарды атады

Нутрициолог, функционал интегратив тамақтану бойынша маман Наталья Кочубеева "Газета.Ru" басылымына берген сұхбатында жүрекке ең пайдалы дәнді дақылдарды атады.

Дәрігердің айтуынша, барлық дәнді дақыл құрамы бойынша бірдей емес - олардың кейбіреуі жүрек ауруы бар адамдарға пайдалы, ал басқаларынан бас тартқан дұрыс. Гликемиялық индекске назар аудару керек: ол жармада неғұрлым төмен болса, соғұрлым жақсы. Сонымен, қант пен басқа көмірсулардың артық болуына байланысты инсулинге төзімділік жоғары холестеринмен қатар қан тамырларына үлкен зиян келтіреді, бұл жағдайларды тамақтану арқылы түзеуге болады.

Маман сұлы жармасының "глютенсіз" түрін табуға болатынын атап өтті (ол сұлы жармасын өндіру орнына байланысты болуы мүмкін).